Besplatni online program učenja mobilnog novinarstva


Projekt European Youth News Exchange (Y-NEX) financiran kroz Erasmus + program planira kroz izradu i provedbu kurikuluma za mobilne novinare omogućiti mladim osobama da postanu aktivni sudionici svoje zajednice i Europske unije.
Osnovna svrha projekta je dodatna izobrazba mladih ljudi (zaposlenih, nezaposlenih, učenika, studenata...), a ponajprije se odnosi na mobilno novinarstvo te razmjenu i širenje vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala putem otvorenog internetskog news portala.
U sklopu Y-NEX projekta razvijeni su kurikulumi 6 obrazovnih modula, a svi partneri u projektu – Hrvatska radiotelevizija, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti, Telecentar, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (Irska), Universitat Autònoma de Barcelona (Španjolska) i ATIT BVBA (Belgija) – imaju bogato iskustvo u formalnome i neformalnome obrazovanju i osposobljavanju, poduzetništvu, medijskoj i informacijskoj pismenosti, audiovizualnoj proizvodnji te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.
Obrazovni program za mobilno novinarstvo koji se razvija preko interaktivne platforme MOOC u pilot fazi kroz šest modula i 20 tjedana trajanja kreće već 23. siječnja 2017. godine.
Prijaviti se mogu svi zainteresirani za ucenje mobilnog novinarstva, a jedini uvjet je znanje engleskog jezika.

Više informacija o cijelom projektu i mogućnost prijave u ovaj jedinstveni program možete pronaći na web stranici projekta.